Opas hakijakokemuksen kehittämiseen

Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi sen kehittämisellä on merkitystä? Mitä hyötyä paremmasta hakijakokemuksesta on, ja miten voit kehittää sitä? 

Hakijakokemus on yrityksen brändin kannalta yhtä tärkeä asia kuin asiakaskokemuskin. On tärkeää varmistaa, että työnhakijat saavat positiivisen hakijakokemuksen riippumatta siitä, pääsevätkö he yritykseen töihin. 

Hakijat arvostavat erityisesti esimerkiksi oikea-aikaista ja henkilökohtaista viestintää, päivityksiä prosessin etenemisestä, sekä palautetta sopivuudestaan haettuun tehtävään. 

Tämän oppaan avulla opit konkreettisesti, miten:

  Kehität hakijakokemusta tekoälyn avulla
  Kehität hakijakokemusta työpaikkailmoituksilla
  Testaat teidän rekrytointiprosessianne

Lataa opas

Positiivinen hakijakokemus

...voi olla avainasemassa, kun haluatte erottua muista yrityksistä.

Miten? Hakijanne ovat usein myös yrityksenne asiakkaita. Jos kohtelet asiakkaita huonosti, he eivät halua ostaa teiltä enää. Sama pätee työnhakijoihin — jotka usein kertovat huonosta kokemuksesta myös verkostoilleen.

Hakijakokemus vaikuttaa pitkällä tähtäimellä yrityksen kokonaisbrändiin. Jos prosessi venyy ja kukaan ei viesti hakijoille tilanteen etenemisestä, se saattaa karkoittaa potentiaalisia hakijoita myös tulevaisuudessa. 

Oppaamme avulla saat selville, miten vältät huonon hakijakokemuksen ja varmistat, että sekä valitun henkilön että hylättyjen hakijoiden kokemus prosessista on positiivinen ja yhdenmukainen.