10 rekrytoinnin suurinta haastetta ja miten ratkaista ne

Parhaiden hakijoiden houkuttelemiseksi yritysten on omaksuttava uusia ajattelutapoja ja tekniikoita, ja panostettava esimerkiksi hakijakokemukseen. 

Sopivien hakijoiden löytämiseen liittyvät haasteet ja huono hakijakokemus on helppoa välttää, jos käytössä on oikeanlaiset prosessit ja työkalut huippuluokan kokemuksen luomiseen. 

Tästä oppaasta saat konkreettisia ajatuksia siitä, kuinka:

 Houkuttelette sopivampia hakijoita yritykseen töihin
 Parannatte hakijakokemusta ja houkuttelette potentiaalisia hakijoita
  Rakennatte osaajayhteisöjä ja täytätte avoimet paikat nopeammin.

Lataa opas

 Positiivinen hakijakokemus

...voi olla avainasemassa, kun haluatte erottua muista yrityksistä. 

Miten? Hakijanne ovat usein myös yrityksenne asiakkaita. Jos kohtelet asiakkaita huonosti, he eivät halua ostaa teiltä enää. Sama pätee työnhakijoihin — jotka usein kertovat huonosta kokemuksesta myös vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Hakijakokemus vaikuttaa pitkällä tähtäimellä yrityksen kokonaisbrändiin. Jos prosessi venyy ja kukaan ei viesti hakijoille tilanteen etenemisestä, se saattaa karkoittaa potentiaalisia hakijoita myös tulevaisuudessa. 

Positiivisen hakijakokemuksen luominen auttaa yritystäsi täyttämän avoimet paikat entistä sopivimmilla hakijoilla, jotka ovat myös motivoituneita työskentelemään yrityksessäsi. 

Oppaamme avulla saat selville, miten vältät huonon hakijakokemuksen ja varmistat, että sekä valitun henkilön että hylättyjen hakijoiden kokemus prosessista on positiivinen ja yhdenmukainen.